skip to Main Content

LUXORliving iON tastsensoren & ruimtecontrollers

– voor uw LUXORliving Smart Home-systeem, tot één geheel gecombineerd

Het Smart Home-systeem LUXORliving van Theben maakt uw leven dankzij de bijzondere comfortabele programmering en toepassing letterlijk gemakkelijk. Handig: u kunt elk relevant schakelaarprogramma van de bekende fabrikanten met LUXORliving combineren. Nog handiger: met de nieuwe LUXORliving iON tastsensoren kunt u nu kiezen uit nog meer verschillende toetsen qua design en functie. U kunt uw LUXORliving Smart Home-system tot één geheel combineren waarbij alle componenten perfect bij elkaar passen.

Hoe werken LUXORliving iON tastsensoren?

Met LUXORliving iON tastsensoren en ruimtecontrollers met geïntegreerde temperatuursensor kunt u diverse functies in uw LUXORliving Smart Home-systeem met een druk op de knop activeren. Zo kunt u bijvoorbeeld

 • het licht in- en uitschakelen en dimmen
 • de jaloezieën omhoog en omlaag bewegen
 • individuele scènes activeren
 • centrale of groepsfuncties bedienen
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Welke LUXORliving iON tastsensoren met temperatuursensor zijn verkrijgbaar?

LUXORliving iON tastsensoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar: met 2 of 4 toetsen en als ruimtecontroller met LCD-scherm. Afhankelijk van het apparaat kunt u max. 10 functies met één toets aansturen. Net zoals het hele LUXORliving Smart Home-systeem overtuigen ook LUXORliving iON tastsensoren door hun bijzonder eenvoudige bediening. Met gekleurde LED’s of een LCD-scherm hebt u altijd overzicht over de actuele status van uw verbruikers. En vergeet niet: alle iON tastsensoren kunnen dankzij de geïntegreerde buskoppeling eenvoudig en snel worden gemonteerd. Bovendien zijn ze zonder vakkennis programmeerbaar. Typisch LUXORliving.

4800412 LUXORliving Tastsensor iON2

LUXORliving iON2

 • Tastsensor met 2 toetsen en 2 status-LED’s met geïntegreerde temperatuursensor
 • Besturing van de functies schakelen, dimmen, jaloezie, scène in het LUXORliving-systeem
 • Meerkleurige status-LED’s
4800414 LUXORliving Tastsensor iON4

LUXORliving iON4

 • Tastsensor met 4 toetsen en 4 status-LED’s met geïntegreerde temperatuursensor
 • Besturing van de functies schakelen, dimmen, jaloezie, scène in het LUXORliving-systeem
 • Meerkleurige status-LED’s
4800418 LUXORliving Ruimtecontroller iON 108

LUXORliving iON8

 • Ruimtecontroller met geïntegreerde ruimtethermostaat
 • LCD-scherm voor de weergave van functies, pictogrammen en waarden
 • 10 vrij parametreerbare functies

Overzicht van alle LUXORliving iON tastsensoren en ruimtecontrollers

LUXORliving iON tastsensoren met geïntegreerde temperatuursensor bieten enorme mogelijkheden voor uw Smart Home. De toetsen zonder afdekraam vallen op door hun aantrekkelijke design. Flexibeler gaat het niet!

 • LUXORliving iON2 tastsensor met twee toetsen. Licht schakelen en dimmen, jaloezieën aansturen, scènes activeren, temperatuur meten, status weergeven (multicolor-LED)
 • LUXORliving iON4 tastsensor met vier toetsen. Licht schakelen en dimmen, jaloezieën aansturen, scènes activeren, temperatuur meten, status weergeven (multicolor-LED)
 • LUXORliving iON8 ruimtecontroller voor max. 10 functies met LCD-scherm. Licht schakelen en dimmen, jaloezieën aansturen, scènes activeren, temperatuur regelen, status weergeven (LCD-scherm)
LUXORliving iON2, mozaïekbehang

Hoe monteert, installeert en configureert u LUXORliving iON tastsensoren?

LUXORliving iON tastsensoren worden met de handige montageplaat op standaard-apparaatdozen gemonteerd. Met de 2-voudige montageplaat (accessoire) zijn combinaties van twee LUXORliving iON tastsensoren mogelijk. Door de geïntegreerde buskoppeling (stekerklem) kunt u de tastsensoren in een handomdraai op het LUXORliving-systeem aansluiten. De tastsensoren kunnen zonder vakkennis worden geconfigureerd, namelijk met de intuïtief bedienbare LUXORplug software.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Waardoor onderscheiden zich LUXORliving iON tastsensoren & ruimtecontrollers?

Diverse fabrikanten bieden een uitgebreid assortiment aan tastsensoren aan, die voor LUXORliving geschikt zijn. Alleen met LUXORliving iON tastsensoren kunt u echter een Smart Home-systeem als één geheel configureren – qua uitstraling en functie. Zo kunt u talloze smart functies, indien gewenst, vanaf een centraal punt aansturen. Profiteer bij iON tastsensoren van de volgende functies:

Pictogram thermometer

Geïntegreerde temperatuursensor (LUXORliving iON2, iON4, iON8)

Met een tastsensor met temperatursensor kunt u de omgevingstemperatuur – in combinatie met verwarmingsactoren – precies regelen.

Geïntegreerde buskoppeling (LUXORliving iON2, iON4, iON8)

Sluit de LUXORliving iON tastsensor of ruimtecontroller gewoon met een stekerklem aan op het LUXORliving systeem. De tijdrovende aansluiting van aparte kabeladers behoort tot het verleden en bespaart u veel tijd.

Pictogram Eenvoudige ingebruikname
Pictogram kleurcontrole

LED-statusweergave (LUXORliving iON2, iON4)

Gekleurde status-LED’s geven u de actuele toestand van de verbruikers aan. Bijvoorbeeld de status van de buitenverlichting binnen. De lichtsterkte van de status-LED’s wordt automatisch afhankelijk van de omgevingslichtsterkte geregeld. Wordt de ruimte donkerder, dan worden de status-LED’s automatisch omlaag gedimd en voorkomen zo storende lichtinvloeden ’s nachts. Overdag branden de LED’s lichter en zijn bij helder omgevingslicht goed herkenbaar.

iON8 LCD, weergave in het donker

LCD-scherm (LUXORliving iON8)

High-end Retina displays zijn weliswaar schitterend, maar niet geschikt om 24 uur per dag te worden gebruikt. Vanwege de hogere betrouwbaarheid en lange levensduur hebben wij voor de ruimtecontroller LUXORliving iON8 een LCD-scherm gekozen. Bij de LUXORliving iON8 wordt aan elk van de 10 functies een passend pictogram toegewezen. Het pictogram kan met individuele functienamen worden aangevuld. Bijvoorbeeld „plafondverlichting“ of „jaloezie wintertuin“ en de actuele status (aan/uit/dimwaarde/positie). Dat vereenvoudigt de bediening en navigatie van de ruimtecontroller aanzienlijk. De lichtsterkte van het LCD-scherm wordt afhankelijk van de omgevingslichtsterkte worden geregeld. In een donkere ruimte wordt de achtergrondverlichting van de display omlaag gedimd. Zo worden storende lichteffecten vermeden. Overdag is het scherm lichter en bij helder omgevingslicht optimaal afleesbaar.

Wilt u ons omvangrijke assortiment aan LUXORliving iON tastsensoren en ruimtecontrollers nader leren kennen? Een e-mail is dan voldoende. Wij geven u uitvoerig advies!

Back To Top