skip to Main Content
LUXORliving modulaire weersensor nl grafische afbeelding 940x700

Perfect voor meergezinswoningen: modulaire weersensor voor Smart Home-systemen LUXORliving

Dankzij onze modulaire weersensor kunnen meerdere onafhankelijke LUXORliving Smart Home-systemen op één gezamenlijke weersensor worden aangesloten. Daardoor hebt u slechts één weersensor nodig, om jaloezieën, markiezen en rolluiken weersafhankelijk in diverse LUXORliving-systemen aan te sturen.

De LUXORliving M100 weersensor wordt aan de huismuur of op het dak bijv. van een meergezinswoning of appartement gemonteerd. De geregistreerde weersgegevens (temperatuur, regen, wind, lichtsterkte) worden voor de analyse naar een of maximaal twintig LUXORliving M130-weercentrales doorgestuurd. Van hieruit ontvangen de LUXORliving Smart Home-systemen van de afzonderlijke wooneenheden hun stuuropdrachten. Zo kan in elke woning zowel de deelname aan de afzonderlijke zonweringen als de ingestelde grenswaarden voor deze deelnemers individueel worden ingesteld.

Vooral voor meergezinswoningen is de modulaire weersensor zinvol: in plaats van een weerstation voor elk apart LUXORliving-systeem is alleen nog de modulaire weersensor nodig – dat verlaagt de apparaat- en montagekosten aanzienlijk. Bovendien wordt de uitstraling van de woning niet door meerdere weerstations aangetast.

De weersensor is een combisensor: drie lichtsensoren zorgen voor een betrouwbare lichtsterktemeting in drie richtingen. Een door lucht omstroomde temperatuursensor meet de buitentemperatuur veel nauwkeuriger dan een sensor aan de binnenkant. De gevoelige regensensor wordt na een regenbui dankzij de verwarming snel droog. Bovendien zijn foutieve schakelingen uitgesloten, bijv. wanneer morgendauw als regen wordt geïnterpreteerd. De robuuste schoepenrad-anemometer meet de windsnelheid bij sneeuw en vorst ook nog na jaren nauwkeurig en zorgt er zo voor dat de zonweringen bij een opkomende storm betrouwbaar naar binnen schuiven.

Back To Top