Skip to main content

Uw gezellige sfeer
met de juiste verlichting

De passende verlichting draagt in hoge mate bij aan een gezellige sfeer en kan een positief effect hebben op de psyche en gezondheid. Met LUXORliving kunt u het lichtmanagement aanzienlijk vereenvoudigen. Zo kunnen in verschillende ruimtes diverse kleuren (RGBW) en kleurtemperaturen worden geactiveerd en gedimd, bijv. bij het voorlezen voor het slapen gaan in de kinderkamer, de filmavond in de woonkamer of voor geconcentreerd werken in het thuiskantoor. Terwijl warm licht met een lage kleurtemperatuur voor een bijzonder gezellige en ontspannen sfeer zorgt, is koud licht ideaal voor de werkkamer of keuken, omdat het door het hoge blauwpercentage biologisch stimulerend werkt en ruimtes er groter en schoner uitzien.

Optimaal licht
bij minimaal
stroomverbruik

Voor een efficiënt energieverbruik en veilig bewegen bijv. in gangen, trappenhuizen, kelders en toiletten zorgen LUXORliving Bl180 bewegingsmelders. Detecteren de fraaie wandmelders een beweging binnen het detectiebereik, dan wordt het licht automatisch ingeschakeld en na een bepaalde nalooptijd weer uitgeschakeld. Handbediening en de integratie in de meest gebruikelijke schakelaarprogramma’s zijn ook mogelijk. Daarbij kan de gevoeligheid voor elke ruimte afzonderlijk worden ingesteld. Een handig veiligheidsvoordeel: bij duisternis wordt het licht in het trappenhuis automatisch ingeschakeld zodat u niet eerst moeizaam de schakelaar moet zoeken.

Bewegingsmelder BI180 voor wandmontage

Bewegingsmelder (PIR) voor de wandmontage binnen

Harmonieus
en lineair
dimmen

Geniet van uw licht net zo licht of gedimd zoals u dat wenst en bij de situatie past. Of stralend licht voor werken in de keuken, als oriëntatielicht in de gang of als inslaaphulp voor uw kleintjes.

Met LUXORliving D2 en D4 dimactoren of D1 S RF radiografische inbouwdimactoren kunnen LED-lampen traploos worden gedimd. Tegelijkertijd blijft het licht volledig flikkervrij. En LED-lampen, die niet volledig uitgaan, behoren met LUXORliving eveneens tot het verleden. Ook tijdsafhankelijk dimmen is geen probleem. Stel het licht bijv. overdag lichter in en dim het ’s nachts omlaag zodat u niet wordt verblind wanneer u het bij volledige duisternis inschakelt. Maak scènes met aangepaste dimwaarden, bijv. voor het wakker worden, in de kinderkamer of voor gezellige avonden in de eetkamer. U hebt het helemaal zelf in de hand.
Overigens: LUXORliving-dimactoren zijn in vast bedrade en draadloze versies verkrijgbaar en zijn dus perfect voor nieuwbouw en installatie achteraf resp. renovatie.

Universele dimactor D2 & D4

Dimmen van lampen, ook LED’s

Universele dimactor D1 S RF

Geoptimaliseerde dimuitgang voor dimbare spaarlampen, LED’s,…

Naadloze
integratie in
DALI-verlichtingssystemen

DALI is een genormeerd systeem voor de verlichtingsregeling, waarmee alle componenten van een verlichtingsinstallatie apart kunnen worden ingeschakeld, aangestuurd of geanalyseerd.

Met de DALI-2 gecertificeerde actor LUXORliving D4 DALI kunnen maximaal 30 DALI-bedrijfsapparaten per kanaal worden aangestuurd. De 4-kanaals actor ondersteunt ook de regeling van de kleur en kleurtemperatuur van apparaten volgens DALI Device Type 8 (DT8). Zo kan bijvoorbeeld de verlichting in woonruimtes door kouder en warmer licht aangenamer worden.

Comfortabele en flexibele bediening

LUXORliving vereenvoudigt het alledaagse leven door intuïtieve en flexibele bediening. De instelling van afzonderlijke, tijdgestuurde scènes vindt heel comfortabel plaats met de LUXORplay-app (iOS, Android en Windows), waarmee u alle functies onder controle hebt, ook de regeling van de kleur en kleurtemperatuur. Houdt u van klassieke bediening met toetsen? Geen probleem: LUXORliving iON-tastsensoren en ruimtecontrollers combineren een elegant design met max. 10 functies in één apparaat. En wanneer u graag met uw Smart Home-systeem wilt praten, gebruikt u gewoon Amazon Alexa of Google Assistant voor de spraakbesturing.

4-voudige DALI-actor D4

Aansturing van max. 30 DALI-deelnemers per kanaal

LUXORliving FAQ

Hebt u vragen over de functies van LUXORliving? Hier vindt u de belangrijkste antwoorden!

Videotutorials & workshops

U wilt meer weten over de LUXORliving-technologie, -componenten en ingebruikname en bediening? Onze How-to videotutorials, online seminars en workshops helpen u verder.

Naar de video’s
Naar de workshops
Meer informatie in de professionele sectie   professionele sectie