Skip to main content

Levenskwaliteit
vis smartphone
verhogen

Veel mensen kunnen vanwege hun leeftijd of een handicap hun alledaagse activiteiten niet meer zonder ondersteuning uitvoeren. Dan kan „Ambient Assisted Living (AAL)“ uitkomst bieden. AAL staat voor projecten, apparaten en diensten die ouderen en gehandicapten ondersteunen zodat ze in hun eigen woning kunnen leven zoals ze dat zelf graag willen en een verhuizing naar een verzorgingstehuis zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

LUXORliving biedt u vele mogelijkheden om het alledaagse leven te vergemakkelijken, ongelukken te voorkomen en uw levenskwaliteit te verhogen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Licht
door bewegingsmelders
automatisch inschakelen

Aan de wand gemonteerde bewegingsmelder zoals de LUXORliving BI180 schakelen het Licht afhankelijk van de lichtsterkte en beweging in de ruimte. U hebt geen vrije hand nodig om het licht in en uit te schakelen. Een voordeel wanneer u bijvoorbeeld vanwege loophulpen de lichtschakelaars niet zelf kunt bedienen.

Bewegingsmelder BI180 voor wandmontage

Bewegingsmelder (PIR) met toets voor de wandmontage binnenshuis

Tijdsafhankelijke
beperking
van de dimwaarde

Als u ’s nachts naar de wc moet, is dat al voldoende inspanning. Het gevaar is dan groot dat u valt. Met de LUXORplay-app kunt u speciale lichtomstandigheden bijv. voor overdag en ’s nachts instellen. Terwijl het overdag lichter is, wordt het ‘s nachts omlaag gedimd. Zo wordt u niet verblind wanneer het licht bij duisternis (het best automatisch door de bewegingsmelder) wordt ingeschakeld en kunt u zich veiliger door uw woning bewegen. Bovendien kunt u dankzij het aangenaam gedimde licht weer beter in slaap vallen.

Homestory

Ambient Assisted Living met LUXORliving vereenvoudigt het gezinsleven

Een ongevaarlijke operatie na een liesbreuk had ernstige gevolgen voor Sylvia Krosse. Door puur pech ontstonden complicaties die uiteindelijk een dwarslaesie veroorzaakten. Vanaf dat moment was het voor haar en haar gezin een lang proces totdat weer een ‘normaal’ gezinsleven werd bereikt. Dankzij LUXORliving is dat nu weer mogelijk. Zo kunnen o.a. ramen, deuren, jaloezieën en de binnen- en buitenverlichting met de LUXORplay-app vanuit de rolstoel worden aangestuurd. Diverse scènes zoals een verzorgings-, slaap- en tv-scène voorkomen tijdrovende handmatige instellingen.

LUXORliving FAQ

Hebt u vragen over de functies van LUXORliving? Hier vindt u de belangrijkste antwoorden!

Videotutorials & workshops

U wilt meer weten over de LUXORliving-technologie, -componenten en ingebruikname en bediening? Onze How-to videotutorials, online seminars en workshops helpen u verder.

Naar de video’s
Naar de workshops
Meer informatie in de professionele sectie   professionele sectie