Skip to main content

De groeiende vraag naar duurzaam bouwen maakt het steeds belangrijker om bestaande gebouwen te renoveren en aan te passen. Met het draadloze KNX Smart Home systeem LUXORliving Smart Start kunnen flats, een- en meergezinswoningen, artsenpraktijken, winkels of kantoren achteraf worden uitgerust met op KNX gebaseerde Smart Home functies, zelfs als er geen bestaande KNX-installatie is.

LUXORliving Smart Start is gebaseerd op de huidige KNX RF standaard RF1.R en biedt alle functies die u nu en in de toekomst echt nodig heeft, zoals schakelen, dimmen, aandrijvingen, klimaat, scènes, groepen, centrale UIT, paniekfunctie, raamcontacten, tijdregeling en astrofunctie. Het aantal functies kan flexibel worden uitgebreid door Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, iHaus en nog veel meer te integreren.

Eenvoudige ingebruikname en bediening

Het draadloze KNX-systeem vereist geen systeemapparaten zoals mediakoppelingen of stroomvoorziening in de verdeler en vooral geen ETS. In plaats daarvan vormt de LUXORliving IP-RF ruimteregelaar het middelpunt in combinatie met compacte drukknopactormodules voor schakelen, dimmen en jaloeziesturing. Dankzij KNX Data Secure is de draadloze communicatie beveiligd tegen diefstal en manipulatie van gegevens. Smart Start wordt zonder ETS in gebruik genomen met de LUXORplug Windows software. De bediening gebeurt via LUXORliving IP-RF, drukknop, LUXORplay app of spraak. Optioneel is afstandsbediening mogelijk via de beveiligde Theben Cloud.

De vlakke drukknopactormodules in plaats van de gebruikelijke inbouw RF-actoren plus drukknoppen vereenvoudigen de installatie.  De kosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd zonder systeemapparaten zoals voeding en mediakoppelingen en zonder ETS-licentie. Bovendien is latere integratie in bedrade KNX-systemen probleemloos mogelijk, wat betekent dat investeringen optimaal beschermd zijn.

Eenvoudige intrede in de smart home voor ambient assisted living

LUXORliving Smart Start heeft nog een ander aspect in gedachten: Door de demografische veranderingen zal de behoefte aan assistentiesystemen de komende jaren explosief stijgen. Ambient Assisted Living (AAL) met een radiografisch systeem zoals LUXORliving Smart Start biedt veel mogelijkheden om het dagelijks leven met eenvoudige middelen te vergemakkelijken, mensen te beschermen tegen schade en hun levenskwaliteit te verbeteren. Beginnen met een smart home kan zo eenvoudig en toekomstbestendig zijn.

Alles wat u moet weten over smart home retrofitting met LUXORliving Smart Start